Yhteisöprojekti: 20 silmukan voima

Tule neulomaan oma lisäyksesi
Me kaikki olemme ainutlaatuinen yhdistelmä elämän karikoita ja sen valoisia hetkiä. Eroavaisuuksistamme huolimatta kaikki viereiset silmukat liittävät meidät yhteen suureen kudelmaan, vaikka emme olisikaan suoraan kietoutuneita toisiimme.

Kudelman ensimmäiset kerrokset muistuttavat meitä kaikista heistä, jotka olivat täällä kauan ennen meitä, vaikka yksityiskohdat ovat jo saattaneet unohtua. Puikoilla odottavat uudet silmukat vasta totuttelevat kehrätyn langan kosketukseen tietämättä, mihin kohtaan neuletta ne lopulta päätyvätkään.

Kudelma yhdistää meitä ja sen kerrokset suojaavat ja pitävät meidät lämpiminä. Tai ainakin sen pitäisi – joskus lanka katkeaa, tai työ jää keskeneräiseksi.

Yhteisöprojektin on tarkoitus herätellä tarkastelemaan omaa toimintaansa. Miten voisi pitää huolen siitä, että jokaisella on toimiva turvaverkko eikä ketään jätetä kudelman ulkopuolelle? Miten poimia pudonneet silmukat turvallisesti takaisin kyytiin? Entä tarvitseeko kerrosten edes noudattaa samaa kaavaa?

Kouvola Pride haluaa tuoda projektillaan näkyväksi halun auttaa ja huolehtia lähimmäisistään. Me toivomme, että yhteisöprojekti kannustaisi kaikkia ottamaan osaa yhteiskunnalliseen keskusteluun, lähtemään mukaan yhteisötoimintaan ja pitämään ääntä kaikkien niiden puolesta, joiden oma ääni ei enää kanna.

Tämä kaikki alkoi 20 silmukasta, muutamasta ahkerasta neulojasta ja aimo kasasta lankaa kaikissa sateenkaaren väreissä. Nyt on teidän vuoronne.

Kaikki halukkaat ovat lämpimästi tervetulleita lisäämään neuleeseen oman panoksensa – oli se sitten rivikaupalla ahkeraa puikkojen kilistelyä tai vain muutama silmukka. Neuleen ei tarvitse myöskään olla täydellistä, sillä haparoivat ensisilmukat kuuluvat tähän neuleeseen siinä missä kokeneenkin neulojan kosketus. Jokainen saa neuloa niin paljon ja niin monta kertaa kuin vain haluaa, kunhan kaikille halukkaille annetaan tilaisuus osallistua.

Neuleen mukana kulkee ohjetaulu ja vieraskirja, johon voit halutessasi merkitä nimesi ja osallistumispäivän. Neuloa saa myös täysin anonyymisti.

Langat ovat pääosin peräisin työryhmäläisten omista lankakätköistä. Kouvolan oma lankatehdas Novita on myös ollut mukana tukemassa projektia lankalahjoituksella.

Neuleen lopullinen mitta paljastuu Kouvola Priden puistojuhlassa 24.8., jolloin teos mitataan. Kuinka hämmästyttävään pituuteen teos ehtiikään kesän aikana venähtää ahkerien kouvolalaisten käsissä? Kuinka pitkälle uskallamme kurottaa?

 

Seuraa neuleen matkaa ja jaa omat neulomishetkesi somessa tunnisteella

#20silmukanvoima

Kiitos kaikille neulojille! Neuleen lopullinen mitta:

123 metriä!

Mitä neuleelle seuraavaksi tapahtuu? Se selviää aivan pian.