Kouvolalaislähtöinen muusikko Aleksanteri Hakaniemi, 23, tekee parhaillaan uutta musiikkia tuottajansa Rafaelin kanssa Lopen mökillä. Vaikka Hakaniemi ei aikataulullisista syistä pääse osallistumaan kotikaupunkinsa ensimmäiseen pride-viikkoon, hän lupaa seurata menoa sosiaalisessa mediassa. Hän kertoo priden koskettavan omaakin elämäänsä, sillä muun muassa kaveripiiristä löytyy niin mies- kuin naisparejakin.

– Pride on valtavan hieno ja tärkeä asia. Mahtavaa, että se järjestetään Kouvolassakin, Hakaniemi sanoo.

”Mielestäni Suomi on lyhyessä ajassa ottanut upeasti vastaan kaikenlaiset ihmiset.”

Aleksanteri Hakaniemi on lyhyessä ajassa noussut ihmisten tietoisuuteen, ja uusia kappaleita syntyy vähän väliä. Artisti kertoo, että seksuaalivähemmistöjä huomioidaan myös musiikkimaailmassa koko ajan isommin; pinnalle nousee yhä enemmän valtavirrasta poikkeavia artisteja.

– On ollut hienoa huomata, kuinka ainakin tässä musagenressä otetaan vastaan kaikenlaiset artistit ja ollaan avoimia. Tästä hyvä esimerkki on 17-vuotias Tuure Boelius. Lisäksi kappeleiden sanoituksissa voidaan nykyään puhua avoimemmin juuri näistä aiheista, mikä on mahtava juttu.

Toisin oli silloin, kun Hakaniemi oli itse 17-vuotias. Hän muistelee, että esimerkiksi heteroudesta poikkeava seksuaalinen suuntautuminen saattoi vielä silloin olla iso tabu. Kuudessa vuodessa on siis tapahtunut paljon.

– Mielestäni Suomi on lyhyessä ajassa ottanut upeasti vastaan kaikenlaiset ihmiset. Esimerkiksi mediassa puhuttaessa aihepiiri kääntyy pääsääntöisesti positiiviseksi, ja on mukava huomata kuinka näitä pride-tapahtumiakin järjestetään yhä useammissa kunnissa.

Hakaniemi lupaa pitää sateenkaarilippua korkealla kotikaupunkinsa puolesta ja toivottaa kaikille mukavia Prideja Kouvolaan. Nähtäväksi jää, minkälaista musiikkia syntykään Lopen mökillä.

 

Kuva ja teksti: Aatu Itkonen
Kirjoittaja on 17-vuotias kouvolalainen taikuri, juontaja, yrittäjyysluennoitsija sekä Kouvola Priden yhteistyökumppani