Luin, että Kouvolassa on elokuussa kaupungin ensimmäinen Pride-tapahtuma ikinä. Onnea siitä, että olette muutoksessa mukana ja osoitatte tapahtumalla, että teille keskeinen arvo on tasa-arvo ja yhdenvertaisuus.

Kela on ollut nyt kahtena vuonna mukana Pride-viikoilla eri kaupungeissa. Olen varma, että kelalaisia näkyy myös Kouvolan Pridessa vahvasti mukana.

Mukanaolo on ilmaisu siitä, että ihmisoikeus- ja tasa-arvoasiat ovat Kouvolalle tärkeitä.

Ensiksi saadaan viestitettyä siitä, että halutaan työntekijöitä, ei sukupuolen mukaan, vaan osaamisen ja motivaation perusteella. Kenenkään ei tarvitse työpaikallaan miettiä, onko hyväksytty. Työnantajat voivat näin mahdollistaa kaikkien parhaan työpanoksen. Toiseksi ulostulo on viesti ulospäin siitä, että Kouvolassa ei suvaita sukupuoleen liittyvää vähemmistöajattelua, vaan kaikki ovat samanarvoisia. Ja kolmanneksi kaikki asiakkaat ja kansalaiset ovat samanarvoisia. Se on johtotähti palvelujen tarjoamisessa ja asiakaspalvelussa. Asiakas kohdataan aina tasa-arvoisesti taustastaan riippumatta.

Tekemistä tasa-arvoisuuden nimissä tarvitaan vielä paljon ja monella saralla. Sateenkaari-ihmisten arvostaminen Pride-tapahtumalla on yksi merkkipaalu.

Elli Aaltonen
Pääjohtaja, Kela