Kouvola Pride järjestetään talkoovoimin ja ihan olemattomalla budjetilla. On kuitenkin tiettyjä asioita (järjestyksenvalvonta, luvat, vakuutukset, jätehuolto, wc-järjestelyt) joista ei voi eikä tietysti halutakaan tinkiä. Apurahatahot eivät pitäneet Kouvolan omaa pride-tapahtumaa tukemisen arvoisena, joten käännymme teidän puoleenne: paikallisten ihmisten ja yritysten sekä muiden organisaatioiden, joille tätä tapahtumaa tehdään.

Kouvola on nykyään väkiluvultaan sen kokoinen kaupunki, että on sula mahdottomuus, ettei sen väestöön mahtuisi paljonkin sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvia ihmisiä. Silti alueella ei ole mitään näkyvää tai järjestäytynyttä sateenkaaritoimintaa. Nuorisotyötä paikkakunnalla tekevä henkilö kertoi, että Kouvolan sateenkaarinuoret ovat usein ahdistuneita, syvällä kaapissa ja haluavat pois Kymenlaaksosta heti kun mahdollista.

Tämän on muututtava.

Kouvola on rikas kulttuurikaupunki, jossa asuu aktiivista, positiivista ja helposti innostuvaa väkeä. On aika näyttää se muillekin, ja kehittää samalla Kouvolan kulttuuritarjontaa entisestään.

Kun teemme Kouvolan keskustaan viikon mittaisen kulttuuri- ja tasa-arvotapahtuman, teemme hyvää monella tavalla. Kaupungin HLBTIQA+-väki saa toivottavasti nähdyksi ja kuulluksi tulemisen tai vähintäänkin tuen kokemuksen, kaikki kaupunkilaiset monipuolisen kulttuurifestivaalin ja paikalliset yrittäjät asiakkaita sekä näkyvyyttä. Mitä enemmän meitä on tekemässä ja mitä paremmilla resursseilla se tapahtuu, sitä enemmän me kaikki hyödymme.

Siksi käynnistimme joukkorahoituskampanjan, johon voi osallistua oman varallisuuden mukaan sekä yksityishenkilönä että yrityksenä tai muuna virallisena tahona. Jo kymmenellä eurolla pääsee mukaan.

Mesenointi on myös siitä mukavaa, että auttamisen lisäksi rahalleen saa aina vastineen. Kampanjassa on myynnissä rajoitetut erät mahtavia Kouvola Pride -tuotteita, tapahtumalippujamme sekä yhteistyöpaketteja yrityksille. Voit hankkia meiltä printtinäkyvyyttä ja näyteikkunasomisteita tai mainoksen Kouvolan Sanomien kannesta – aika siistejä juttuja siis. Ja jos kampanjamme minimitavoite ei täyty, saat rahasi takaisin. Tosin vasta kahden kampanjapäivän jälkeen olemme jo parin satasen päässä minimitavoitteestamme, eli toivottavasti näin ei tapahdu. 🙂

Kampanjan minimitavoitesummalla 1 500 eurolla saamme hankittua ensimmäisessä kappaleessa mainitsemani pakolliset luvat, turvallisuusasiat ja jätehuollon. Kaikki sen jälkeen kerätty raha käytetään siihen, että saamme tapahtumasta entistä monipuolisemman, lähestyttävämmän, paremmin organisoidun ja laajemmalle levittäytyvän.

Auta siis meitä, niin teemme sinulle unohtumattoman tapahtumaviikon sekä nyt että myös tulevina vuosina. Tai siis me teemme, yhdessä.

Kiitos jo nyt jokaiselle tukeneelle.

Hanna Räty
Vastaava tuottaja, Kouvola Pride